Wat zijn duurzame relatiegeschenken?

Geeft u graag relatiegeschenken weg aan uw beste klanten? Zo ja, dan bent u niet de enige. Veel ondernemers vinden het leuk om hun klanten en contacten te belonen met iets speciaals. Maar heeft u er wel eens bij stilgestaan wat een duurzaam relatiegeschenk is? Het is een belangrijke vraag, zeker nu steeds meer mensen zich bewust worden van het belang van duurzaamheid. In deze blogpost zullen we een aantal van de beste duurzame relatiegeschenken die er zijn verkennen!

Fairtrade producten

Fairtrade producten zijn een prima optie voor duurzame relatiegeschenken. Als je Fairtrade producten koopt, kun je er zeker van zijn dat de boeren en arbeiders die ze gemaakt hebben een eerlijke prijs voor hun werk hebben gekregen. Er zijn veel verschillende Fairtrade producten om uit te kiezen, waaronder koffie, chocolade, en wijn.

Streekproducten

Een andere mooie optie voor duurzame relatiegeschenken zijn streekproducten. Door plaatselijk geproduceerde producten te kopen, steun je plaatselijke boeren en bedrijven. Bovendien zijn streekproducten vaak van betere kwaliteit dan in massa geproduceerde artikelen

De klassieker: een eigen mok

Een van de meest duurzame relatiegeschenken is natuurlijk een mok. Een mok kan steeds opnieuw gebruikt worden, wat de hoeveelheid afval vermindert. Je kunt de mokken bedrukken met het bedrijfslogo of de naam, zodat hij dient als een voortdurende herinnering aan je bedrijf.

Een powerbank

Een ander duurzaam relatiegeschenk idee is een powerbank. Een powerbank is een draagbare oplader die gebruikt kan worden om telefoons en andere toestellen op te laden. Ze worden steeds populairder, omdat steeds meer mensen hun telefoon gebruiken voor van alles, van het nieuws controleren tot tickets boeken

WakaWake Power

Op dit zonnepaneel kan de zon zijn werk doen. Overal waar je bent, kun je dit apparaat neerzetten om energie op te wekken voor je apparaten. Deze laat je op via de micro-USB. Juist in de vakantieperiode is dit een leuk relatiegeschenk voor festivalgangers of kampeerders in landelijke gebieden. Juist als je even geen stopcontact bij de hand heb, kun je de WakaWaka gebruiken.

Jute shopper

Dit is een stevige en ruime shopper van natuurlijke jute. De hengsels zijn lang genoeg om de tas over je schouder te dragen. Zo kun je je boodschappen of andere boodschappen op een milieuvriendelijke manier doen, zonder dat je plastic zakken hoeft te gebruiken

Duurzame geschenken zijn de perfecte manier om je klanten te laten zien dat je om hen en hun toekomst geeft. Ze laten ook zien dat u aandacht besteedt aan duurzaamheid, wat voor veel mensen een belangrijke kwestie is.