Duurzamer in de keuken: bewaar alle jam en pindakaas potjes en maak je eigen etiketten!

Wil je ook graag verduurzamen in de keuken? Er zijn een aantal kleine, maar effectieve stappen die je kunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan het sparen van alle jam en pindakaas potjes en je eigen etiketten maken om producten in te bewaren. Wil je hier graag meer over weten? Lees dan even verder!

Glazen potten sparen

Iedereen wil wat duurzamer in de keuken worden. Zo is het belangrijk dat je niet alle restjes eten weggooit maar dat bijvoorbeeld bewaard zodat je dit op een later tijdstip kan opeten. Het is niet alleen een stuk duurzamer maar scheelt ook nog eens in de portemonnee. En wie vindt dat nou niet fijn? Maar om alles te bewaren in plastic bakjes is ook niet echt duurzaam. Daarom is het slim om de glazen potjes van bijvoorbeeld de pindakaas, jam of de groente te bewaren. Hiermee kun je van alles doen. Zo kun je zelf je etiketten ontwerpen en voor elk potje met een speciaal etiket bestickeren.  Het is niet alleen duurzaam bezig zijn maar ook nog eens heel erg handig. Je kunt etiketten zelf uitprinten en op de potjes lijmen, maar ook etiketten online bestellen. Je kunt de potjes inzetten om bijvoorbeeld chiazaad of restjes groenten te bewaren.

DIY

Soms is het fijn om creatief aan de gang te gaan. Duurzaam en creatief bezig zijn gaan namelijk hand in hand. Om de glazen potjes zo goed mogelijk in te zetten in jouw keuken is het namelijk handig deze te markeren. Dit is leuk om te doen met etiketten. Zo kun je lekker creatief bezig zijn. Pak er een paar stiften en stickerblaadjes bij, en schrijf met leuke kleuren de namen van de inhoud van de potjes op. Ook kun je digitaal te werk gaan. Dit is misschien handiger en ook leuker. Daarna kun je de etiketten met je eigen design bestellen bij Avery. Hoe leuk is dat! Dan is het alleen wachten tot ze bij je thuis worden aangeleverd. Het ziet er dan niet alleen veel professioneler uit, maar ook een stuk leuker met je eigen design.

Milieu gericht bezig zijn

Aluminium en huishoudfolie zijn met deze handige tip verleden tijd. Het produceren hiervan kost namelijk veel energie en stoot daardoor veel meer broeikasgassen uit. Dit is natuurlijk erg slecht voor het milieu en we willen juist het milieu verbeteren. Met deze kleine do it yourself tip kan dat al. Ook is aluminiumfolie een stuk vervuilender dan plastic huishoudfolie. Alhoewel er natuurlijk ook een kanttekening aan huishoudelijke folie zit. Zo kan plastic huishoudfolie echt niet terechtkomen in de natuur. Zodra dit wel gebeurt kan dit niet worden afgebroken en dat is slecht voor de natuur. In tegenstelling tot huishoudfolie kan aluminiumfolie gerecycled worden. Met de inzet van jouw eigen glazen potjes is dit allemaal verleden tijd. Nu jij weet hoe je je eigen handige glazen potjes kan maken kun je gelijk van start met het verzamelen van de potjes, veel succes!