Op zoek naar een manier om duurzamer te eten? Leg een moestuin aan

Zoek jij een manier waarop je duurzamer kunt eten? Dan kun je eens overwegen om een eigen moestuin aan te leggen. Maak een stuk grond in jouw tuin vrij waar je groenten, fruit en kruiden kunt telen. Het hebben van een moestuin in eigen tuin heeft namelijk talloze voordelen. Deze voordelen zijn dan ook tegelijkertijd de redenen waarom je eens een moestuin zou moeten aanleggen.

1. Een moestuin is duurzaam

Allereerst is een moestuin duurzaam. Je hoeft namelijk voor jouw dagelijkse portie groenten niet meer naar de supermarkt te rijden, maar in plaats daarvan pluk je het gewoon uit jouw moestuin. Bovendien hoef je in jouw eigen moestuin geen gebruik te maken van schadelijke stoffen zoals mest. En wanneer je een aantal tegels in jouw tuin vervangt voor een moestuin, ben je sowieso al duurzaam bezig: je maakt het milieu blij door meer groen aan te leggen.

2. Kies voor moestuinplanten die jij lekker vindt

Het leuke van een eigen moestuin is dat je zelf groenten, fruit en kruiden kunt kweken die jij lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan een tomatenplant, paprikaplant, munt – let op dat dit niet gaat woekeren, sla, komkommer of radijsjes. Je kunt zelfs groenten kweken die je niet in de supermarkt kunt vinden: dat maakt het moestuinieren zo leuk! Bovendien heb je zo altijd toegang tot verse groenten en vers fruit. Ideaal als je even op zoek bent naar een lekker en verfrissend tussendoortje. Maar, hoeveel stukken groenten moet je eigenlijk eten op een dag, zoals radijsjes? Je leest het op halfvol.nl.

3. Werken in de moestuin is gezond

Voordat je een moestuin gaat aanleggen, moet je je ervan bewust zijn dat een moestuin wat aandacht van je vraagt. Zo moet je de planten één voor één verzorgen. Een tomatenplant moet je bijvoorbeeld regelmatig ‘dieven’, terwijl je een slaplant moet beschermen tegen slakken. Gelukkig heeft het werken in een moestuin veel gezondheidsvoordelen. Je begeeft je immers in de buitenlucht én het kan ontspannend werken.

4. Groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin zijn nou eenmaal lekkerder

Het is heerlijk als je een stuk groenten, fruit of kruid uit je eigen tuin kunt plukken. Niet alleen omdat je altijd beschikking hebt tot vers eten, het is vaak ook nog eens veel lekkerder. Zo is het meestal veel sappiger en voller van smaak. En zo zijn er nog veel meer redenen op te noemen waarom je ook eens zou moeten overwegen om een moestuin aan te leggen.