Op zoek naar duurzaam varkensvlees? Kies deze varkensvlees groothandel!

Zit jij in de retail, industrie, export of in een horeca-groothandel en ben je op zoek naar duurzaam varkensvlees? Dat kan een behoorlijke opgave zijn. Je wil natuurlijk dat het vlees mals en smaakvol is, maar dat de varkens ook een gelukkig leven hebben gehad. Als je er zeker van wil zijn dat het vlees heerlijk én eerlijk is, stap dan naar een varkensvlees groothandel met Krull Varkensvlees. We vertellen je er graag meer over!

Varkensvlees groothandel met Krull Varkensvlees

Als je jouw vlees inkoopt bij een varkensvlees groothandel met Krull Varkensvlees, dan weet je 100% zeker dat de varkens een goed leven hebben gehad. Krull Varkens leven namelijk zoals de natuur het bedoeld heeft. Ze leven in groepen van ongeveer twintig varkens waardoor ze genoeg ruimte hebben om te spelen en kunnen doen wat ze het allerliefste doen: lekker wroeten! De speciaal ontworpen stallen hebben voldoende ramen op ooghoogte voor een natuurlijk dag- en nachtritme. Ook zijn de vloeren – anders dan bij conventionele varkensstallen – voorzien van een dik ligbed strooisel. Top om op te slapen en natuurlijk om in te kunnen ravotten.

Gelukkige varkens geven vers, smaakvol varkensvlees

Krull Varkens kunnen hun natuurlijke nieuwsgierigheid en speelsheid uiten, wat resulteert in een opperbeste gezondheid. Dit proef je terug in het vlees. Het vlees van Krull Varkens is opvallend steviger en heeft een betere dooradering van intramusculair vet, wat zorgt voor meer sappigheid en een vollere smaak. Ook is de structuur fijner en bevat het vlees minder vocht. Naast de natuurlijke leefwijze zorgt ook de selectie van de varkens voor kwalitatief vlees. De dieren worden namelijk geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid.

Krull Varkensvlees met een Beter Leven Ster

Een varkensvlees groothandel met Krull Varkensvlees heeft minimaal één Beter Leven Ster van de Dierenbescherming. Wat dat betekent? Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker de productie. Varkens met één ster hebben grotere hokken, divers speelmateriaal en meer mogelijkheden om hun natuurlijke gedrag uit te oefenen. Ernstigste problemen uit de vee-industrie zijn aangepakt en de varkens krijgen minimaal 0,2 vierkante meter meer leefruimte. Ook mag het transport van de dieren maximaal 8 uur duren; in de gangbare varkenshouderij geldt geen restrictie.

Krull Varkensvlees groothandel: duurzaam productieproces

Aan de basis van een varkensvlees groothandel met Krull Varkensvlees staat natuurlijk de boer.

Naast het bieden van een ‘varkens-waardig’ bestaan doet de boer nog meer om het gehele proces zo duurzaam mogelijk te maken:

  • Er worden zoveel mogelijk granen die in de regio geteeld zijn gebruikt;
  • De boer houdt de gezondheid van de varkens nauwlettend in de gaten met water-, voer- en bloedonderzoek;
  • Geen gebruik van preventieve antibiotica;
  • De boer kiest voor groene energie en zorgt voor minder CO2 uitstoot van het bedrijf;
  • Vaste mest gaat naar akkerbouwers waar graan gekocht wordt, waardoor er een kringloop ontstaat.

Tip: kies voor het varkensvlees van Wilms Vlees. Dit is een varkensvlees groothandel met heerlijk én eerlijk vlees van Krull Varkens. Het bedrijf staat garant voor smaakvol, diervriendelijk vlees met een duurzaam productieproces.