4 voedingssupplementen die jij misschien wel aan je dagelijkse routine moet toevoegen

Nu het januari is zijn we allemaal fanatiek begonnen met gezond eten en genoeg bewegen. Echter, in sommige gevallen geeft jouw lichaam nog steeds aan bepaalde tekorten te hebben. In dat geval is het een goed idee om extra supplementen te slikken, bijvoorbeeld die van Nutribites. In dit artikel zetten we vier belangrijke voedingsstoffen uiteen die je misschien wel bij moet slikken. Let op: voedingssupplementen zijn een aanvulling op en geen vervanging van een gezond eetpatroon!

Vitamine D

Op zomerse dagen krijg je vaak voldoende vitamine D binnen door het licht van de zon, maar sommige mensen krijgen in de winter te weinig vitamine D binnen. Het gevolg is de zogenoemde winterdip. Je bent moe en in sommige gevallen ook depressief. Vitamine D zorgt voor sterke botten en tanden en houdt je afweer goed. Om ook in de winter voldoende vitamine D binnen te krijgen is het belangrijk om regelmatig naar buiten te gaan (ook als de zon niet schijnt) en eventueel een tekort aan te vullen met capsules.

Vitamine B12

Vitamine B12 zit in dierlijke producten. Voor veganisten kan het nogal eens een uitdaging zijn om voldoende B12 binnen te krijgen. Vervelend, want van een tekort aan vitamine B12 wordt je erg moe. Als veganist kun je bijvoorbeeld kijken of je vleesvervangers kunt kopen die verrijkt zijn met B12. Vul je dieet anders aan met B12-supplementen.

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij de opbouw van botten, spieren en zenuwen. Een tekort aan magnesium komt vaak voor op oudere leeftijd en leidt tot vervelende krampen, vaak in de kuiten. Magnesium kun je slikken als tablet, maar die zijn vaak erg naar. Je kunt er ook voor kiezen om magnesium in poedervorm met een smaakje op te lossen in water of yoghurt.

Vitamine C?

Vitamine C is misschien wel het meest verkochte voedingssupplement. Veel mensen slikken extra vitamine C bij om in de winter hun afweer een boost te geven. Echter, bijna niemand heeft een tekort aan vitamine C. Je hebt op dagelijkse basis 100 mg vitamine C nodig. In 1 sinaasappel zit al 70 mg. Vul dit aan met wat groene groenten en die 100 mg heb je zo binnen. Een overschot aan vitamine C plas je weer uit, dus je kunt geen voorraad opbouwen. Vitamine C slikken is in de meeste gevallen dus juist helemaal niet nodig! Vermoed je toch een tekort te hebben? Raadpleeg dan eens een dokter.