Goede pannen zijn essentieel voor jouw keuken!

Veel mensen houden ervan om lekker te koken met als resultaat een lekker gerecht op tafel. Echter zijn goede pannen hierbij onmisbaar in jouw keuken. Zo is er dan ook een enorm aanbod op het gebied van pannen waardoor het soms lastig kan zijn om de juiste pannen uit te kiezen. Het verschilt dan ook echt per persoon wat voor soort pannen je precies nodig hebt. In deze tekst hopen wij je een beter beeld te kunnen geven over welke soort pannen jij nodig hebt in je keuken. 

Welke warmtebron gebruik jij? 

Wanneer je nieuwe pannen gaat kopen kan dit dus best lastig zijn. De reden dat het lastig kan zijn komt doordat er meerdere factoren belangrijk zijn die uiteindelijk een goede pan zullen vormen voor jou situatie. Zo is het eerste waar je naar zal moeten kijken je warmtebron. Met warmtebron wordt bedoeld hoe jij kookt. Denk hierbij aan elektrisch, halogeen, keramisch, gas of inductie. Voor de een heb je namelijk andere pannen nodig als voor de ander. Wanneer je elektrisch of op gas kookt heb je echter geen speciale pannen nodig. Wel kan het handig zijn om bij een elektrische kookplaat platte pannen te gebruiken, die werkt namelijk het soepelst. Je hebt dan ook erg veel keramische pannen waardoor je letterlijk voor elk gerecht een passende pan kunt uitzoeken. Wanneer je een beetje voordelig wilt uitkomen en toch redelijk divers kookt, kan het aantrekkelijk zijn om voor een keramische pannenset te gaan. Doormiddel van een pannenset kun je voor een erg scherpe prijs meerdere pannen in een set aanschaffen. Dit is dan ook met name aantrekkelijk als je meerdere pannen nodig hebt. Ook kun je bij sommige sets een extraatje scoren zoals een gratis spatelset. 

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van pannen 

Een van de belangrijkste factor bij het aanschaffen van een pan is dus de warmtebron waar jij gebruik van maakt. Verder is het ook belangrijk om te kijken naar wat voor gerechten jij vooral maakt. Soms heb je namelijk gerechten die je eerst op het fornuis moet bereiden en vervolgens afmaakt doormiddel van de oven. Wanneer je dit regelmatig doet is het verstandig om te kijken naar pannen die oven bestendigd zijn. Ovenbestendige pannen zijn namelijk gemaakt van gietijzer of roestvrijstaal. Een pan die niet in de oven kan kun je vaak herkennen aan een plastic handvat.