Waarom zou je biologische hamburgers bestellen?

een-biologische-hamburger

Een heerlijk sappige hamburger. Of je dit stukje vlees nu grilt op de barbecue of gewoon bakt in de pan, jong en oud zijn dol op deze lekkernij. Met een broodje, kaas en een sausje maak je makkelijk en snel een smakelijke maaltijd. Toch vind je ook dierenwelzijn belangrijk en probeer je minder vlees te consumeren. Door biologische hamburgers te bestellen kan je met een gerust hart genieten van je broodje hamburger: je eet lekker en smaakvol vlees, dat afkomstig is van dieren die voldoende leefruimte hebben gehad.

Biologische burgers kopen: beter voor dier en milieu

Dieren die op een biologische boerderij leven hebben een beter leven met minder stress ten opzichte van dieren op gewone bedrijven. Ze hebben een ruimere leefomgeving en komen meer buiten. Dankzij het feit dat ze meer bewegen en natuurlijker gedrag vertonen, voelen ze zich gelukkiger en leveren ze vlees dat smaakvoller en vitaminerijker is. Biologische hamburgers bestellen draagt dus niet alleen bij aan een rustiger en gelukkiger leven voor de dieren, maar zorgt er ook voor dat het vlees dat op je bord ligt lekker mals en gezond is.

Gezonder vlees dankzij natuurlijke voeding en geneesmiddelen

We zijn ons gelukkig steeds meer bewust van wat we precies eten. Niet-biologisch vee krijgt vaak medicijnen of groeibevorderaars toegediend, waarvan resten in het vlees kunnen achterblijven. Zo krijgen dieren die voor vlees worden gehouden vaak preventief antibiotica. Het is duidelijk dat het voor de mens niet goed is om dit soort stoffen samen met het vlees binnen te krijgen. Biologisch gehouden dieren worden beperkt met antibiotica behandeld en de boer gebruikt vaker natuurlijke geneesmiddelen. Daarnaast krijgen deze dieren biologisch voer, dat zoveel mogelijk natuurlijk is.

Steeds meer mensen kiezen voor biologische hamburgers

Wil je een keer biologische hamburgers bestellen om te ervaren hoe lekker en sappig het vlees is, maak dan gebruik van een slager die gespecialiseerd is in biologisch vlees. Een van de slagerijen die een lange ervaring heeft met het leveren van gekoeld en diepgevroren biologisch vlees, is JP Puurvlees uit Nunspeet. Deze ambachtelijke familieslagerij is actief sinds 1924 en heeft het welzijn van dieren en een goede kwaliteit van het vlees hoog in het vaandel staan. Bij JP Puurvlees weet je precies van welke boeren in Nederland het vlees afkomstig is en hoe er met de dieren is omgegaan.