Vier onverwachte dingen die je kunt doen om duurzamer te gaan eten

Wil je ook graag duurzamer gaan eten, maar weet je niet zo goed hoe je dat moet aanpakken? Maak je geen zorgen hierover, want wij hebben vier onverwachte tips voor je. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met minder vlees te eten of meer producten uit de streek te kopen. Ook kan het helpen om creatiever met voeding om te gaan en af en toe eens iets anders dan pasta of rijst op tafel te zetten. Verder kan vegan wijn ook een aanrader zijn.

Ga minder vlees eten

In de eerste plaats is het belangrijk dat je minder vlees gaat eten. Dit komt omdat veel medicijnen en voedingsstoffen nodig zijn om vlees te produceren. Bovendien kost het veel water en energie om vlees te kweken en te verwerken. Als je minder vlees eet, bespaar je dus niet alleen geld, maar ook het milieu.

Koop lokale producten

Ten tweede kun je meer producten uit de streek gaan kopen. Dit is niet alleen duurzamer, maar ook lekkerder. Denk dan aan producten als groenten, fruit en aardappelen. Door meer streekproducten te kopen, ondersteun je ook de lokale economie.

Maak alle ingrediƫnten op

Verder kan het helpen om creatiever met voeding om te gaan en af en toe eens iets anders dan pasta of rijst op tafel te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld groentesoep maken van restjes groenten die je nog in huis hebt. Of je kunt een pizza maken van bloemkool of courgette in plaats van deeg. Op deze manier maak je voeding niet alleen duurzamer, maar ook gezonder.

Koop duurzame drank

Tot slot kun je ook duurzame drank kopen. Vegan wijn is bijvoorbeeld een aanrader. Deze wijn wordt gemaakt zonder dat er dieren worden gebruikt of geslacht. Bovendien bevat het vaak minder suiker en sulfieten dan normale wijn. Dit maakt het niet alleen gezonder, maar ook beter voor het milieu. Duurzame drank kan dus zeker een impact hebben op de wereld, dus sla deze optie zeker niet over.

 

Al met al zijn er dus genoeg manieren waarop je duurzamer kunt gaan eten. Door deze tips toe te passen, bespaar je niet alleen geld, maar help je ook het milieu. Zo wordt iedereen een beetje duurzamer.