Duurzame restaurants in Amsterdam

In Amsterdam vind je op elke hoek van de straat wel een restaurant, eetcafé of brasserie. Je hoeft nooit lang te zoeken naar een restaurant voor lunch of diner. Wil je graag duurzaam uit eten, dan zal je iets beter je best moeten doen om een geschikt restaurant te vinden. Gelukkig zijn er wel verschillende duurzame restaurants in Amsterdam te vinden.

Restaurants die het stempel ‘duurzaam’ hebben zijn anders dan de restaurants die biologisch of vegetarische gerechten op de kaart hebben staan. Vaak hebben de duurzame restaurant in Amsterdam hun werkwijze aangepast en maken ze gebruik van duurzame technieken zoals circulair koken. Ook maken ze gebruik van lokale en biologische ingrediënten en hebben ze duurzaamheid in hun missie en visie opgenomen. Wil jij duurzaam uit eten in onze hoofdstad? Wij hebben een aantal tips voor duurzame hotspots op een rij gezet.

Duurzame restaurants in Amsterdam: circulair koken

Duurzame restaurants maken vaak gebruik van alternatieve kooktechnieken zoals circulair koken. Circl is een daar een mooi voorbeeld van. Dit restaurant vind je op de Zuid-As en is naast een restaurant ook een netwerkplek en debatplaats. Bij dit restaurant maken de chefs gebruik van lokale producten en passen ze duurzame kooktechnieken toe om voedselverspilling te voorkomen. Duurzaamheid en circulariteit is niet alleen toegepast in het eten, maar ook het interieur bestaat uit onder meer gerecycelde stoelen en koelkasten.

Een ander restaurant op gebied van circulair koken is InStock. Zij nemen voedselverspilling wel heel serieus, want voor het eten wordt voor het meerdere deel bereid van groenten en andere producten die supermarkten niet meer kunnen verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een kromme komkommer of een tomaat met een paar donkere vlekjes. Maar de kwaliteit van het eten doet er niet voor onder. Eet je een heerlijk vier gangen diner dan bespaar je al zo’n 1,74 kilo CO2, wat anders wordt uitgestoten tijdens het vervoeren of verpakken van het eten.

Duurzaam uit eten hoeft niet alleen maar ultragezond zijn

Soms wil je wel uit eten in een duurzaam restaurant maar heb je geen zin in een ultragezonde maaltijd. Dan kun je terecht bij Vegan Junk Food bar. Dit restaurant maakt heerlijke vegan burgers met frietjes en mayo zonder dat je hoeft te leveren op de smaak. Bij het restaurant staat dierenwelzijn hoog in het vaandel en ze geloven dan ook dat plantaardig eten bijdraagt aan een duurzame en schone leefomgeving. Bij de Vegan Junk Food Bar kunnen veganisten, vegetariërs en flexitariërs terecht voor een heerlijke sappige hamburger, kapsalon met vega kip of plantaardige cheeseburger.

In dezelfde categorie van duurzaam en vegan eten valt Mr & Mrs Watson op de Linnaeuskade. Het restaurant wilt haar bezoekers uitdagen met alle mogelijkheden die de plantaardige keuken te bieden heeft. Zo kun je hier smaakvolle en kleurrijke gerechten eten.

Duurzaamheid verder toepassen

Ben jij veel bezig met duurzaamheid en wil je niet alleen uit eten bij duurzame restaurants, maar duurzaamheid ook toepassen in je verdere leven? Dan kan het een idee zijn om ook tweedehands kleding aan te schaffen. Je kunt hiervoor terecht in Bis Vintage in Amsterdam. Bis Vintage in Amsterdam is een tweedehandse kledingwinkel waar ze een grote collectie aan vintage kleding voor zowel mannen als vrouwen hebben. Zo draag jij ook met je kledingkeuzes bij aan een betere en duurzamere wereld.