Feest vieren met een vegan cake

Na een lange periode is het weer mogelijk om lekker gezellig bij elkaar op bezoek te gaan. Zonder dat je rekening moet houden met allerlei voorzorgsmaatregelen zoals het beperkt aantal mensen dat je mag ontvangen. Mensen hebben weer behoefte om elkaar te zien. Dit zal de komende maanden met de vele verschillende feestdagen in zicht geen probleem zijn. 

Welke feestdagen vieren we in april en mei?

Pasen

Allereerst gaan we op 17 en 18 april eerste en tweede Paasdag vieren. Veel mensen hebben een extra lang weekend en gaan bij elkaar op bezoek. Nu er geen corona maatregelen meer zijn, is een leuk paasontbijt of een paasbrunch met de hele familie weer mogelijk. Ook een aangekleed diner met een leuke groep mensen zal de paassfeer zeker versterken.

Koningsdag

Op 27 april gaan we met elkaar weer Koningsdag vieren. Per gemeente of per wijk worden ongetwijfeld verschillende activiteiten georganiseerd. Vaak is het weer goed en is het fijn om te wandelen of te fietsen. Door dit samen te doen met anderen heb je tijd om weer even af te stemmen met elkaar, met een kopje koffie of thee.

Suikerfeest

Op 2 mei wordt door de moslims het eind van de ramadan gevierd met het Suikerfeest. Veel moslims gaan bij elkaar op visite. Wil je een moslim feliciteren dan zeg je Eid Mubarak. Dat betekent ‘een gezegend feest’. 

Bevrijdingsdag

Op 5 mei is het bevrijdingsdag. Een dag die dit jaar extra belangrijk is gezien de situatie in Oekraïne. Deze dag is één keer in de vijf jaar een nationale feestdag en dit jaar dus niet. 

Moederdag

Op 8 mei is het dit jaar weer Moederdag. Dit is een dag die wordt gevierd ter ere van het moederschap. Heel veel kinderen zetten op deze dag hun moeder in het zonnetje onder andere met leuke zelfgemaakte cadeautjes. Moeders worden op deze dag extra verwend en hoeven vaak niet voor het eten te zorgen.

Hemelvaartsdag

Op donderdag 26 mei is het Hemelvaartsdag. Het is een christelijke feestdag waar velen de betekenis niet meer van weten. Wat wel gebleven is, is de traditie van het dauwtrappen. Je komt vroeg je bed uit en gaat met je blote voeten door het gras lopen. Daarna is het tijd voor een gezellig ontbijt.  

Het bezoek verwennen met een lekkernij

Bij al deze feestelijke dagen is het fijn om het bezoek warm te onthalen. Het is leuk om mensen uit te nodigen voor een ontbijt, brunch, lunch of diner. Ook kun je het bezoek bij de koffie of thee verwennen met iets lekkers. Zo kun je als lekkernij bijvoorbeeld zelf taart maken of koekjes bakken. Of wat dacht je van een lekker stuk taart als toetje na een gezellige lunch of diner.

Met aandacht voor vegan en duurzaamheid

Als je aandacht hebt voor duurzaam eten dan wil je dit principe natuurlijk ook toepassen op de luxe extraatjes. Het is dan handig om zelf de taart te bakken en deze niet kant-en-klaar te kopen. Met een taartmix kun je zelf aan de slag. Je maakt zo met de juiste ingrediënten een heerlijke vegan perenslof, vegan aardbeieneslof of vegan notenslof. 

Bij het bereiden van de slof gebruik je plantaardige boter. Het garneren doe je met plantaardige opkloproom. Ook voor de keuze van de vruchten kun je kijken naar wat er al lokaal beschikbaar is of wat je in potjes ingemaakt hebt van het vorige seizoen zodat je niet met Spaanse aardbeien gaat werken. 

Kortom

Bij alle feestdagen de komende tijd is het een plezier om zelf voor een extra lekkernij te zorgen. Met de juist ingrediënten kun je een fantastische traktatie maken. Eet smakelijk!