Het Zero Waste project: wat en hoe?

zero waste

Zero Waste betekent letterlijk leven zonder afval. De meiden van Het Zero Waste Project leven sinds 2014 Zero Waste. Zonder afval leven ze in stijl, eten ze in stijl en doen leuke dingen in stijl. Op hun blog geven ze tips voor een duurzamer en zero waste leven. Maar wat is dat nu precies: Zero Waste?

Zero Waste is een doel om mensen te begeleiden in het veranderen van hun levensstijl en praktijken om op een duurzame manier na te denken over de manier waarop zij leven. Alle afgedanke materialen zijn ontworpen om hulpbronnen te worden voor anderen. Zero Waste betekent dus dat je geen gebruik maakt van afval; dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn overal wel wegwerpproducten te vinden. We geven je hier een paar voorbeelden over hoe jij op een duurzame manier kunt eten en drinken.

  • Ga naar een verpakkingsvrije winkel

Sinds kort is de eerste verpakkingsvrije winkel in Amsterdam een feit: Little Plant Pantry. In deze winkel vind je tientallen bulktaps waar je kruiden kunt tappen. Daarnaast kun je diverse soorten pasta’s, rijst, noten, linzen en zelfgemaakte producten vinden in deze shop. Er zijn nog workshops in de maak waar de eigenaren mensen willen leren om Zero Waste te leren leven.

  • Zero Waste hapjes op tafel

Een aantal Zero Waste hapjes zijn bijvoorbeeld de kimchipannekoek, aubergineballetjes, champignones con ajillo, komkommerpickle en zelfgemaakte naan. Al deze hapjes komen van het Zero Waste project en zijn 100% vegan. De Kimchipannekoek maak je bijvoorbeeld met 1 lente ui, 150 Kimchi, 110 gr Bloem, 100 ml water, 1 รก 2 eetlepels olie en 0.5 theelepel suiker en zout. Eventueel kun je de pannekoek afmaken met een snufje sesamzout!

  • Een Zero Waste keuken

Er zit zoveel plastic in producten dat het vaak lastig is om alles uit elkaar te houden. De Zero Waste meiden hebben allemaal glazen potjes die ze labelen waar ze de verschillende kruiden in doen. Verder gebruiken ze een afwasborstel waar ze de kop van kunnen verwisselen. Behalve hout en bamboe is RVS ook een mileuvriendelijk product. RVS gaat lang mee en er komen niet zo vaak krasjes in die wel ontstaan bij plastic. Daarom is dit metaal populair bij sauna’s en wellness.

Nog meer Zero Waste tips, recepten of andere leuke blogs? Kijk op Het Zero Waste project