Genieten van kleine dingen: daar komt de herfst

De zomer is voorbij en de herfst komt eraan. Het wordt kouder en we versieren onze huizen met lichtjes, kaarsen en pompoenen. Dikke truien komen uit de kast, het haardvuur gaat aan en we maken heerlijke wandelingen door het bos.

De herfst is een prachtig seizoen. Toegegeven, soms voelt het wat jammer om na een vrolijke zomer de herfst in te gaan, maar dat gevoel verdwijnt snel wanneer je de kleuren van de herfstbomen ziet. Laat de herfstige gezelligheid maar komen!

De kleuren van het herfstseizoen

De herfst is ons meest kleurrijke seizoen. Boombladeren kleuren geel en oranje en rood en bruin. De zon hangt lager in de hemel en het zonlicht heeft een warme, gouden tint. De bodem is bedekt met herfstbladeren en dramatische grijze wolken hangen laag boven onze hoofden.

Het wordt weliswaar een beetje kouder, maar dat is niet per se een slecht iets. Zomerjurken gaan een tijdje de kast in en maken plaats voor schattige truien, elegante jassen en vrolijke enkellaarsjes.

De verwarming gaat aan en het huis wordt een gezellige bedoening met dekentjes, kaarsen en mokken vol heerlijk warme dranken. Buiten wordt het sneller donker en ’s nachts twinkelen de lichtjes door de ruiten van de huizen en de sterren in de lucht. Zo gezellig!

Eet naar het seizoen

In de herfst rijpen de appels, vallen de noten en groeien de paddenstoelen overvloeding. De herfst is een smakelijk seizoen. Iets om van te genieten. Met heerlijke stoofpotten gemaakt van wildvlees, wortels en champignons en als dessert lekkere appeltaart met room.

En na het eten geniet je van een heerlijke kop warme chocolade of een goede kop illy koffie. Vergeet daarbij vooral de slagroom en de koekjes niet. Of zelfs een klein glaasje likeur.

Geniet van lange herfstwandelingen

Wanneer het op lange wandelingen aankomt, is de koudere temperatuur van een herfstdag een goed iets. Van wandelen op hete zomerdagen ga je zweten, plakt jouw kledij tegen jouw lichaam of krijg je zelfs schuurplekken. Daar heb je helemaal geen last van op een warme herfstdag.

Dus trek eropuit, geniet van de veranderende kleuren, van het bos, van de herfstbladeren die door de stad waaien. Geniet van de koude die je wangen rood kleurt en, na de wandeling, van de warmte van een gezellig koffiehuis waar je een kop dampende Lavazza koffie drinkt en een punt bessentaart eet. Want dat heb je echt wel verdiend na een lange wandeling.