Help jezelf om gezond te blijven met natuurlijke producten

Bijen zijn heel slimme dieren. Ze kunnen niet alleen een mooie bijenkorf maken van was, ze onderhouden die ook heel goed. Dat doen ze met Propolis. Dat is een stof die de bijen uit plantenknoppen halen. Ze isoleren de honingraten ermee. Daarnaast bestrijdt dit materiaal bacteriën ene schimmels. Ook de mens kan daar baat bij hebben. 

Gebruik bij voorkeur natuurlijke honing

Als je natuurlijke honing gebruikt zoals Manuka honing dan maak je optimaal gebruik van de gezonde voedingsstoffen die daarin zitten. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen producten kopen in natuurwinkels. De smaak is beter en de ingrediënten zijn niet chemisch zoals van veel producten die in de supermarkt verkocht worden. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor honing, maar bijvoorbeeld ook voor zoet broodbeleg en ook voor thee, snoepjes en koekjes onder andere. 

Verse ingrediënten gebruiken

Het is belangrijk om bij alles wat je eet en drinkt zoveel mogelijk te kiezen voor vers. Verse groenten, vers fruit en verse zuivel zijn de beste keuzes. Eet bij voorkeur de groenten en fruit van het seizoen. Die zijn ook het goedkoopst. Natuurlijk zijn er midden in de winter ook aardbeien, maar ze smaken toch echt een stuk beter in de zomer want dan komen ze vers van de planten. Verse groenten zijn er het hele jaar door, maar ook hier kun je seizoen keuzes in maken. 

Doe online inspiratie op

Als je het lastig vindt om dagelijks een gevarieerd en gezond menu samen te stellen dan kun je hiervoor online genoeg inspiratie vinden. Zo ontdek je producten waar je wellicht nog nooit van had gehoord of die je inmiddels al was vergeten. Er zijn onder andere tientallen groentes en ook onbekende fruitsoorten die je in je menu kunt verwerken. Honing kun je in tal van gerechten verwerken als vervangende zoetstof voor suiker.