Pulled oats: wat is dat?

Pulled oats zijn een goed alternatief voor vlees en het gebruik van dit product is overgewaaid uit Scandinavië. Pulled oats is een mix van haver, tuinbonen en erwten. Hiermee zet jij een duurzame, eiwitrijke maaltijd op tafel die bovendien boordevol vezels, mineralen en aminozuren zit. Je kunt pulled oats kopen maar het is ook leuk m het zelf te maken. Zo kun je milieubewuste maaltijden met deze vleesvervangers maken.

Pulled oats zelf maken

Wil je dit gezonde eiwitrijke product zelf maken? Begin dan met een mix van tuinbonen, haver en erwten. Alle bestanddelen vermaal je, waarna je zout en koolzaadolie toevoegt en het geheel kneedt en daarna bakt. Dat bakken doe je pas, nadat je hebt gekozen welke andere ingrediënten jij wilt toevoegen om een heerlijk voedzame maaltijd te bereiken.

Pulled oats recept

Kies je voor een pulled oats recept, dan is jouw gerecht vrij van conserveringsmiddelen en genetisch gemanipuleerde bestanddelen. Er is veel variatie mogelijk, als je pulled oats gaat maken. Je kunt een pasta maken met een bijbehorende salade, spinaziepannenkoeken bakken of genieten van een vegetarische lasagne uit de oven. Ook roerbakgerechten stel je met dit eiwitrijke product eenvoudig samen. Op deze manier kun je eindeloos variëren en is elke maaltijd op een duurzame manier tot stand gekomen.

Gezond en duurzaam eten

Pulled oats zijn niet alleen erg gezond, maar ook voor een grote doelgroep te gebruiken. Zo passen ze in een gezonde levensstijl en zijn ook erg geschikt voor flexitariërs en veganisten. Waar veel veganistische producten zijn gemaakt van tarwe of soja, eet jij met pulled oats gezonde peulvruchten en granen. Ga je pulled oats kopen, dan draag jij je steentje bij aan het verlagen van het broeikaseffect.

De smaak van pulled oats

De textuur en het uiterlijk van de oats lijken beide op echt vlees. Er wordt gezegd dat het veel weg heeft van gegaard rundvlees. Toch wordt ervaren dat dit eiwitrijke haver van nature weinig smaak heeft. Door gezonde smaakvolle ingrediënten toe te voegen aan je gerecht kun je toch een volwaardige en heerlijke pulled oats maken. Gebruik de neutrale smaak om geheel naar jouw wens je ideale smaken toe te voegen.