Experimenteren in de keuken

Houd je ervan om te experimenteren in de keuken? Dan is het wel leuk om naast nieuwe gerechten ook eens met nieuwe ingrediënten te experimenteren. De opties die je kunt maken met aardappelen, paprika, of pompoen zijn natuurlijk eindeloos, maar er zijn natuurlijk ook nog een hoop andere ingrediënten die je kunt gebruiken. Er zijn namelijk vast nog wel een hoop ingrediënten die je nog nooit hebt gebruikt of waar je misschien zelfs nog nooit van hebt gehoord. Wat dacht je bijvoorbeeld van kimchi of van rijstpapier?

Alles over kimchi

Kimchi zijn Koreaanse, gefermenteerde groentes. Het ingrediënt bestaat uit lente uitjes, Chinese kool, gember en knoflook, maar er kunnen ook andere dingen in zitten zoals wortel en chilipepers. Kimchi heeft een friszure smaak. In Korea heeft dit product naast culturele waarde ook een historische waarde. Het is tevens een belangrijke leverancier van vitaminen en voedingsstoffen in de winter. Je kunt kimchi als groente bijgerecht serveren, maar ook bij hoofdgerechten en voorgerechten. Zo kun je bijvoorbeeld kimchi bij tofu doen, maar het is ook erg lekker in salades en soepen. Kimchi is helemaal vegan, lactosevrij en glutenvrij. Het zit meestal in een potje of in een blik. 

Alles over rijstpapier

Rijstpapier is een traditioneel Thais product en je kunt hier van alles mee maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wraps, loempia’s, saladerollen zonder deze te frituren en zelfs desserts. Rijstpapier zijn hele dunne vellen die gemaakt zijn van rijstmeel. Je kunt ze dus op verschillende manieren gebruiken. Je kunt ze namelijk vullen met garnalen, fijngehakte stukjes kip, maar ook met groentes. Rijstpapier is licht verteerbaar en caloriearm. Het is het ideale omhulsel voor je maaltijd. Ze zijn redelijk hard, maar als je ze tien minuten in lauwwarm water laat weken, worden ze zacht en kun je ze vullen met alles wat je maar wilt.