Wat is een detox en hoe kun je detoxen?

Tegenwoordig hoor je vaak dat mensen aan het detoxen zijn. Wat een detox is? Ze gaan dan een bepaalde periode geheel vrijwillig leven van groente- en fruitsappen die het lichaam zouden moeten helpen om te ontgiften. Een detox kuur kan jou helpen om ervoor te zorgen dat je je fitter en gezonder gaat voelen. Maar hoe werkt dat nou precies? In deze blog lees je alles hoe het volgen van een detox kuur precies in zijn werk gaat. Alles wat je moet weten om succesvol te kunnen starten met een detox kuur.

De eenvoud van een detox

Er zijn tig manieren om je lichaam gezonder te maken. Je kunt bijvoorbeeld gaan vasten, maar dit is wel heel zwaar omdat je dan niet mag eten en drinken, of je volgt een specifiek dieet (uiteraard in combinatie met een gezonde levensstijl). Maar het nadeel is dat je dan overal zelf bij na moet denken. Over wat je mag eten, hoeveel en wanneer.

Mensen zijn al jaren bezig met het bedenken van nieuwe ideetjes om het lichaam sterker en gezonder te maken. Hartstikke mooi, positief en ook belangrijk natuurlijk, maar het is ook belangrijk om een gezonde levensstijl te hebben naast het detoxen.

Hoe werkt een detox?

Een detox kuur volgen is heel simpel, het enige wat erbij komt kijken is dat je echt de wilskracht en discipline moet hebben om het vol te houden. Als je jezelf afvraagt wat het moeilijkste is van een detox kuur dan staat dat met stip op nummer één. Iets willen en voornemen is makkelijk maar volhouden is een ander verhaal.

Een detox bestaande uit sapjes is in elk geval wel al heel makkelijk qua voorbereiding. Je hoeft er namelijk zelf geen moeite voor te doen want de sapjes worden al kant en klaar aangeleverd. Dat scheelt natuurlijk wel een veel gedoe.

Verschillende smaken

Het mooie van een detox kuur is dat er heel veel aanbod is qua smaken. Dit komt natuurlijk doordat detoxen enorm populair is en daardoor is het aanbod ook een stuk groter. Ben jij bijvoorbeeld dol op bleekselderij? Dan kun je een detox kuur krijgen op basis van bleekselderij sap nemen. Zo kies je toch een kuur die ook goed bij jouw smaak ligt.

Als je dus een detox kuur wilt volgen is het heel handig om een smaak te kiezen die bij jou past. Als je namelijk een sapkuur hebt waarvan de smaak helemaal jouw ding is dan is het natuurlijk veel makkelijker om de kuur ook vol te houden. Als je namelijk een smaak hebt die je niet bevalt en je moet dit een aantal dagen vol houden dan is dat wel heel lastig.

Weet waarvoor je het doet

Tijdens de detox kuur zul je ongetwijfeld te maken krijgen met moeilijke momenten. Op zulke momenten is het daarom heel erg belangrijk dat je jezelf weer even bewust maakt van het feit waarom je de kuur aanging. Zo voorkom je dat je je motivatie verliest.