Wanneer is het verstandig je voeding aan te vullen

We weten allemaal dat eten belangrijk is. Maar wat als je niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt uit je voedsel? Dat is waar voedingssupplementen van pas komen. Deze supplementen kunnen je helpen de gaten in je dieet op te vullen en de voeding te krijgen die je lichaam nodig heeft. In deze blogpost bespreken we de voordelen van voedingssupplementen en hoe deze je gezondheid kunnen helpen verbeteren. 

Verschillende soorten voedingssupplementen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten voedingssupplementen op de markt. Enkele van de meest populaire zijn vitamines, mineralen, en probiotica. Elk soort supplement heeft zijn eigen unieke reeks voordelen. En deze kunnen prima aansluiten op jouw situatie, of je nu jong, oud of veganistisch bent. 

De voordelen bij het gebruik

Hier zijn een paar van de voordelen die je bij het gebruik van voedingssupplementen van bijvoorbeeld Vitals, kunt verwachten:

  • Verbeterde algemene gezondheid
  • Beter opname van voedingsstoffen
  • Minder risico op tekorten aan voedingsstoffen
  • Verhoogd energieniveau
  • Verbeterde mentale helderheid

Als je je gezondheid en welzijn wilt verbeteren, dan zijn voedingssupplementen misschien iets voor jou. Als voorbeeld bespreken we de situaties van een zwangere vrouw, een vijftigplusser en een veganist. 

Als aanvulling van je voeding wenselijk is

Zwangere vrouwen 

Vrouwen die zwanger willen worden wordt vaak aangeraden om extra foliumzuur te slikken. Juist in de periode dat er een kindje in je groeit is het belangrijk om goed op je eten te letten. Je wilt nu juist alle vitamines en mineralen die jij en je kindje nodig hebben binnen krijgen. In deze periode is het verstandig om naast foliumzuur ook extra vitamine D als supplement te nemen. 

Een vijftigplusser

Bij de wat oudere mens is de huid minder goed in staat om vitamine D aan te maken uit het zonlicht. Bovendien zit in de voeding niet genoeg vitamine D om dit gemis te compenseren. Vandaar het advies om bij vrouwen vanaf 50 jaar en bij mannen vanaf 70 jaar dagelijks een supplement in te nemen. 

Oudere mensen gaan ook vaak minder eten. Toch is de kwaliteit en de variatie van eten belangrijk om voldoende mineralen en vitamines binnen te krijgen. Het kan dan belangrijk zijn om bijvoorbeeld de multivitamines Vitals elke dag te slikken, die speciaal afgestemd zijn op deze groep. Zo voorkom je op een eenvoudige manier tekorten. 

Een veganist

Een veganist is iemand die geen vlees eet maar ook geen vis of dierlijke producten. Hierdoor eten ze dus ook geen melk en eieren. Wel eten ze plantaardige voeding zoals granen, peulvruchten, fruit en noten. Op deze manier kunnen ze toch heel gevarieerd eten. In principe hebben ze dan ook geen voedingssupplement nodig. Wel wordt hen aangeraden om extra vitamine B12 te slikken omdat dit vooral zit in dierlijke producten. En verder moeten ze goed letten op hun inname van ijzer, calcium en vitamine D. 

Kortom

Het is een prettige bijkomstigheid dat het lichaam de voedingsstoffen in pillen makkelijker opneemt dan uit het eten. Weet je niet of je een voedingssupplement nodig hebt, overleg dan met een diëtist of een arts. Zij kunnen je helpen om meer te weten te komen over welke supplementen geschikt voor jou zijn.