Zijn mandarijnen gezond?

Mandarijnen zijn gezond voor het menselijk lichaam en wel om meerdere redenen. Deze van oorsprong Chinese citrusvruchten bevatten namelijk veel vezels, weinig cholesterol en zijn vrij van vet. Daarnaast zorgt een mandarijn eten ervoor dat je een flinke dosis antioxidanten binnenkrijgt. Ook bevat een mandarijn vitamine. Hierbij gaat het om de vitaminen A, B1, B2, B6 en B11 en zeker ook om vitamine C dat van grote invloed is op jouw gesteldheid. Het geeft je immuunsysteem een enorme oppepper en biedt bescherming tegen bacteriën, virussen en schimmels. Griep, verkoudheid en infecties krijgen bij het regelmatig eten van een mandarijn minder kans om jouw gezondheid aan te tasten.

Gezond blijven met mandarijnen

Behalve bovengenoemde voordelen zorgt het dagelijks nutten van een mandarijn ervoor dat je bloeddruk stabiel blijft en dat biedt de nodige bescherming tegen verschillende ziektes. Dit komt door het mineraal kalium dat van nature in een mandarijn voorkomt. De gezondheidsvoordelen van mandarijnen gaan zelfs verder dan je immuunsysteem en je bloeddruk. Eet je elke dag een mandarijn, dan wordt jouw huid ondersteund door de provitamine A, waardoor jouw lichaam de mogelijkheid krijgt om zelf vitamine A aan te maken. Hierdoor wordt jouw huid egaler, gaat je huid meer stralen en wordt je lichaam van binnenuit beschermd tegen schadelijke uv-straling.

Hoeveel mandarijnen per dag

Om van de positieve effecten te profiteren, volstaat een enkele mandarijn per dag. Hiermee krijg je de benodigde vitaminen en mineralen binnen en ook nog eens voldoende vezels voor een goede stoelgang. Houd je de schijf van vijf aan, dan kun je twee mandarijnen rekenen als één stuk fruit. Wil je toch meer mandarijnen per dag eten? Houd er dan rekening mee dat mandarijnen gezond zijn, maar ook veel natuurlijke suikers bevatten. Een teveel aan vitamine C zal jouw lichaam via je urine verlaten, maar een teveel aan suiker uit fruitsoorten is niet goed voor je. Probeer daarom niet meer dan twee mandarijnen per dag te eten en vul dit aan met een andere fruitsoort. Zo blijf je variëren met fruitsoorten en voldoe je ook aan de schijf van vijf.

Mandarijn bewaren

De beste plek om je mandarijn te bewaren is op een donkere plaats buiten de koelkast. De ideale temperatuur om de mandarijn met vitamine C te bewaren, is tussen de 12 en 15 graden. Op deze manier zijn je mandarijnen ruim een week houdbaar. Dit biedt jou de kans om ze afwisselend als tussendoortje te eten of te verwerken in een frisse salade.

Conclusie

Mandarijnen zijn gezond omdat ze veel vitaminen en mineralen bevatten en jouw lichaam een echte boost geven. Ze bieden bescherming tegen allerlei ziektes en ondersteunen je immuunsysteem. Dit kleine stuk fruit heeft een positieve uitwerking op jouw gezondheid. Je doet er goed aan om dagelijks een mandarijn te nuttigen, maar het eten van een mandarijn af te wisselen met andere fruitsoorten.