Biologisch eten per stad

biologisch eten

Biologisch eten is gezond voor je. Dit komt door het hoge gehalte aan Vitamine C, mineralen en bioactieve stoffen. Daarnaast is biologisch eten natuurlijk goed voor dier, mens en milieu. Vleesproducten met een ‘bio-keurmerk’ zijn namelijk beter voor het dierenwelzijn dan normale producten. De koeien hebben bijvoorbeeld meer ruimte in de wei waardoor ze vrij rond kunnen bewegen. Kortom, biologisch eten heeft allerlei voordelen. Maar waar kun je per regio de leukste, hipste biologische lunchrooms en restaurants vinden? We hebben hier voor jou een biologisch rijtje met hippe plekken. 

biologisch eten per stad

Biologisch restaurant Amsterdam

Een tip om biologisch te gaan eten in Amsterdam is bij het Vuurtoreneiland. Je kunt hier niet alleen eten, maar zelfs genieten van een duurzame experience. Je eet in een glazen kas en het menu is gebaseerd op lokale, natuurlijke producten. Per boot vertrek je naar het eiland in Amsterdam, waar je bijvoorbeeld kunt lunchen of dineren. Een super leuke experience met vrienden of je partner. Verken het eiland en eet daarna in de glazen kas. Biologisch eten én ontdekken!

Biologisch restaurant Utrecht

In Utrecht is het een tip om duurzaam te gaan eten bij The Green House. Je kunt hier eten, ontmoeten, relaxen en genieten. En dat allemaal met gerechten van de eigen Urban Farm. Je vindt dus genoeg biologische hoogstandjes op het menu. Duurzamer kan bijna niet. Je kunt bij The Green House ook genieten van events. Heb jij een tof groen idee? Dan kun je dit pitchen bij The Green House. Op de lunchkaart vindt je bijvoorbeeld een quinoaburger, tomatensalade en green house shakshouka. 

Biologisch restaurant Den Haag

Ook in Den Haag kun je genieten van toffe duurzame belevenissen. Greens is een combinatie van een biologisch restaurant en een zorgmoestuin in een prachtig stukje Den Haag. Op het menu staan bijvoorbeeld een hartig taartje, pappardelle en verschillende spelt tosti’s. Kom na het eten tot rust in de bloementuin en geniet van de zorgmoestijn. Een moestuin waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen met tuinieren. Lekker biologisch lunchen of dineren in Den Haag en de mooie moestuin ontdekken.

Biologisch restaurant Groningen

In Groningen heb je verschillende eettentjes waar je biologisch kunt eten: ontbijten, lunchen of dineren. Als ontbijt kun je denken aan Anat. Bij deze ontbijt tent schuif je aan voor een plantaardig ontbijt. Denk aan heerlijke soja-yoghurt met vers fruit. Of heerlijke havermout met noten en kaneel. Het is 100% vegan. Voor een biologische lunch kun je naar Feel Good gaan. Er worden veel biologische en regionale producten gebruikt. Het is daarmee een topper in de lijst van biologische restaurants in Groningen. 

Biologisch restaurant ‘s-Hertogenbosch

In ‘s-Hertogenbosch kun je voor biologisch eten onder andere terecht bij Restaurant Aarde. Bij dit restaurant proef je smaken vanuit de hele wereld. Daarnaast zijn veel gerechten vegetarisch of veganistisch. Denk bijvoorbeeld aan lekkere groente loempia’s en salades. 

Biologisch restaurant Eindhoven

Als je een biologisch restaurant in Eindhoven zoekt, dan kun je terecht bij bij Natuurvoedingsrestaurant Iris. Dit restaurant maakt 100% vegetarische gerechten klaar, gemaakt van biologische producten. De ingrediënten die je kunt vinden bij dit biologische restaurant komen alleen uit de eigen regio. Lokaal biologisch in Eindhoven dus!

Zie je jouw woonplaats er niet tussen staan? Maar wil je graag weten welke biologische restaurant je kunt vinden? Neem contact op en we maken graag een lijstje met biologische restaurants in jouw stad.