Boodschappen bij de boer: de voordelen

Bij de boer eten halen is anders dan het eten van de supermarkt. Eten bij de boer is namelijk volledig vers. Ook is eten bij de boer duurzaam. Dus er zijn genoeg redenen waarom je beter boodschappen bij de boer kunt doen. Het voedsel bij de boer is namelijk volledig vers verbouwd zonder chemische toevoegingen en bijna altijd biologisch. Doordat het eten zo puur natuur is, is het veel beter voor het milieu. In de supermarkt wordt al het voedsel namelijk veel meer bewerkt.

Puur natuur

Eten van de boer is puur natuur omdat de boer alle producten zelf kweekt en verbouwd. Dit geld voor eieren, groente en vlees. Maar ook zuivel zoals melk, yoghurt, kwark en vruchten jam. In de supermarkt zijn vaak chemische houdbaarheidsmiddelen toegevoegd die de boer nooit zou gebruiken. Eten van de boer zal wel eerder bederven omdat het zo vers is. Daarom is het dagelijks vers inkopen bij de boer doen een goede optie. Het is ook veel beter voor je gezondheid.

Boodschappen bij de boer is duurzaam

De boer was vroeger ook vaak de aanbieder van voedsel voor de burger. Als je eten bij de boer haalt ga je als ware weer terug in de tijd toen iedereen nog vers at en niet uit een pakje zoals in de supermarkt. Tevens kan de boer heel leerzaam zijn. Hij kan je vertellen over de manier van voedselkweek en het verbouwen van voedsel. Ook kan hij je diverse gezonde recepten geven waardoor je ook leert puur natuur te koken. Omdat al het eten natuurlijk wordt bereid, komt er geen Co2 gas vrij zoals in een fabriek wel het geval is. Co2 tast de ozonlaag aan het de rest van het milieu. Als je kiest voor boeren boodschappen draag je bij aan een beter leefklimaat. De boer kan jou hier zelf ook veel informatie over geven. Sommige boeren geven workshops aan volwassenen en scholieren over hoe zij hun voedsel bewerken tot een eetbaar product. Boodschappen bij de boer doen hoeft ook niet duur te zijn en is een hele goede optie als je duurzaam wilt eten.

Gezond voor het lichaam en leefstijl

Kortom, eten halen bij de boer is gezonder omdat er minder zout, suikers en chemische toevoegingen in het eten zitten. Naast dat dit ook nog beter is voor het leefklimaat, heeft eten halen bij de boer dus veel meer voordelen dan gewoon boodschappen doen in de supermarkt.